bokeh photography of person holding fireworks

Un 2022 ple de desitjos i propòsits

El final de l’any sol estar carregat de reflexions. De valorar les vivències que queden enrere i mirar cap endavant amb tots aquests aprenentatges i noves metes. Des d’ALAS no anàvem a ser menys!! Deixem enrere un 2021 que ha estat molt productiu. Hem continuat oferint els nostres serveis i iniciat dos nous projectes, entrat en contacte amb professionals, establint noves i fructíferes col·laboracions, atès a més de 1000 persones… Entrem en el 2022 amb molta il·lusió i carregats/ades de bons desitjos i propòsits per complir, encara que continuar mantenint el que ja fem suposa un assoliment en si mateix.

Entre les persones que formen l’equip d’ALAS, membres de la Junta Directiva, voluntaris i voluntàries, socis i sòcies, etc. han sorgit propostes tan interessants com aquestes:

Al 2022 li demanem…

• Que tots aquells projectes que estan en la nostra llista de desitjos es puguin complir, permetent-nos tenir més presència als carrers de totes les illes, acostant-nos encara més a les persones i reduint l’estigma associat al VIH, al mateix temps que augmentem la informació sobre la salut sexual. Per una sexualitat positiva, conscient, lliure i plaent!

• Continuar aprenent de totes i cadascuna de les persones que atenem i continuar formant-nos per a acompanyar-les des de l’empatia i la potenciació dels seus propis recursos, fugint d’actituds paternalistes, fomentant així el seu empoderament i autonomia en la convivència amb la infecció.

• Que ALAS Pitiüses arribi a cada racó de les Illes d’Eivissa i Formentera. Arribar, ser aquí, atendre i fer costat a cadascuna de les persones afectades pel VIH, conscienciar al sector polític i ciutadà i que augmentin els recursos. En definitiva, estar en tots els costats i en tots els “cotarros”, que la veu d’ALAS se senti bé per aquí!

• Més informació sobre el VIH per a la població per a evitar noves infeccions i perquè disminueixi l’estigma associat a la infecció.

• Que les persones que conviuen amb el VIH perdin les pors a l’hora de visibilitzar-se, i que la societat estigui molt més informada sobre la situació actual del VIH.

• Poder aportar a ALAS la mateixa ajuda que em va aportar a mi per a jo poder ajudar als altres. Ja que l’objectiu de l’associació és ajudar als altres, la meva aportació seria doble.

• El meu propòsit és harmonia. Que segueixi la meravellosa harmonia que existeix entre tots els/les que formem ALAS.

• Continuar aprenent a escoltar i donant les gràcies a ALAS per l’acompanyament que ens fa, per les activitats, per mantenir-nos units/des, per donar-nos eines per a portar millor el VIH i per fer que tingui un munt d’amistats noves. De tot cor, GRÀCIES.

Només esperem que el 2022 sigui tan fructífer com l’any que acaba i que, al final d’aquest, fent balanç, puguem fer check a tots aquests meravellosos propòsits!

Isabel Capo
Psicòloga i sexòloga d’ALAS