Com usar Grindr i no morir en l’intent

Quan Grindr es va llançar com a aplicació mòbil va ser tota una revolució per al col·lectiu d’homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes (GBHSH), a més de per a dones trans i persones no binàries. Una forma ràpida i senzilla de trobar persones amb les quals gaudir d’una trobada eròtica sense haver de moure’t de casa.

Des de llavors, “Grindr” s’ha convertit en tot un fenomen, i la veritat és que ha enriquit bastant la nostra vida sexual (gràcies, Grindr!).

No obstant això, no podia ser perfecte i també s’ha convertit en una finestra a l’odi i discriminació. Si partim d’una recerca superficial i ens protegim des de l’anonimat de les pantalles, surten a relluir, per nomenar-ne algunes, el racisme (“només nois blancs”), la plumofòbia (“no vull nois femenins”, “masculí cerca masculí” o “*masc4masc”), la gordofòbia, etc.

Però això no significa que hàgim de renegar i prohibir-nos usar-lo. Simplement podem tenir en compte algunes cosetes a l’hora d’utilitzar-lo i poder continuar gaudint al màxim de la nostra eròtica. Si el teu objectiu és no tornar-te boig mentre fas servir l’aplicació, aquests consells són per a tu.

1. L’opció de bloqueig està per a alguna cosa, usa-la per a autocuidar-te!
Si tens la mala sort de trobar-te parlant per Grindr amb una persona que rellueix pels seus comentaris racistes o misògins, o et trobes amb un perfil amb una descripció plena de tints gordofòbics: no malgastis el teu temps i energia a tractar de fer-los canviar d’opinió! No val la pena relacionar-se amb aquesta mena de persones. Simplement, bloqueja’ls, allibera el teu feed i xats d’odi i continua amb la teva cerca per aquest príncep blau que aquí t’espera.

2. Sigues la persona que t’agradaria trobar-te a Grindr: 0 comportaments tòxics.
Tots tenim la culpa de perpetuar el comportament tòxic d’una forma o una altra en qualque moment. Si no t’agrada que et diguin “no grosses, no femenines, no trans”, tampoc ho facis tu. Està bé saber el que t’atreu i el que no, i sentir-te lliure per a gaudir de la teva sexualitat al màxim, però hi ha maneres de ser respectuós a l’hora de dir-li a algú que no tens interès a quedar.

3. Intenta que no et passin les hores connectat a Grindr.
Ja sabem que amb aplicacions com Grindr o xarxes socials com Instagram es produeix una espècie de forat negre del temps: saps l’hora que entres, però no a la que surts! Si no pares esment, pot ser que en realitat et passis el temps tombat en el llit, parlant amb nois que no t’agraden massa durant més d’una hora, veient la vida passar. Pots posar-te una alarma, o fixar-te en quina hora és quan et connectes i fixar-te un temps. Per exemple, tal vegada 15 minuts és temps més que suficient per a dir “ei, quedem?”.

4. Gaudeix del moment i el present.
Quan estàs amb les teves amistats intenta oblidar-te del Grindr. Esforça’t per estar present, parlant amb les persones que t’envolten, gaudint del moment i divertint-te. No deixis que Grindr s’apoderi de la teva vida! A més, si estàs amb la mirada aferrada a la pantalla, et podries estar perdent les miradetes del pibón de la taula del costat.

Sofi Vergara
Psicòloga d’ALAS