ALAS, l’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears, és una ONG amb més de 30 anys de trajectòria, dedicada a la prevenció del VIH-Sida i a l’atenció, assessorament i recolzament de persones afectades pel virus, per tal d’ajudar-les a millorar la seva qualitat de vida.
 
 
Image

1983

Es comencen a detectar els primers casos de Sida a Balears. Eren persones sentenciades a mort, destinades a ser rebutjades socialment, o a malviure en silenci els darrers dies que els quedaven.

1987

ALAS es formalitza sota el nom d’Asociación Ciudadana de Lucha Contra el Sida de Palma de Mallorca.

Image
 
 
 
 
Image

1995

Coincideixen a ALAS un grup de persones afectades pel VIH amb una gran motivació. Es modifiquen els Estatuts de l’entitat, es traslladen a un nou local, comencen a construir un equip tècnic especialitzat.

1996

Arriba a Espanya el tractament antiretroviral de gran activitat (TARGA). La taxa de mortalitat es redueix dràsticament i salva la vida a milers de persones.

Image
 
 
 
 
Image

2001

Neix ALAS Eivissa, ampliant els nostres serveis a les Pitiüses fins l'any 2012.

2008

Es tanca el programa "Angelets", d'atenció a la infància i adolescència afectada/infectada pel VIH-Sida, ja que deixen de néixer nins i nines amb VIH. Es comença a oferir el servei de la prova ràpida del VIH.

Image
 
 
 
 
Image

2015

Per primera vegada, ALAS ofereix atenció psicològica de manera continuada en un despatx adaptat a Son Espases.

2018

L'Àrea de Prevenció incorpora la prova ràpida de sífilis, mentre que l'Àrea Psicosocial torna a Eivissa oferint atenció psicològica a pacients de les Pitiüses.

Image
 
 
Documental: ALAS, 20 anys de lluita anti-sida 1987-2007