Prova ràpida d'infeccions de transmissió sexual (ITS)

Image

És un servei confidencial i gratuït destinat a qualsevol persona que en vulgui fer ús.

No només consisteix en la prova, sinó que t'acompanyam durant tot el procés donant molta importància a l’atenció, ja que sabem que pot ser un moment delicat per algunes persones. Des del moment en que demanis cita, tindràs un/a professional a la teva disposició, així podràs aclarir aquells dubtes que tinguis per a rebre orientació de forma personalitzada. Quan venguis a ALAS tindràs, una altra vegada, l’oportunitat de plantejar aquelles qüestions que més et preocupin.

Una vegada resolts els dubtes, farem una valoració individual i confidencial per saber quines són les proves més adequades per tu. Segons cada cas, podem oferir entre:

 • VIH.
 • Sífilis.
 • Virus de l’hepatitis C (VHC).
 • Clamidia i gonorrea.

Els tests de VIH, sífilis i VHC tarden 15 minuts en donar el resultat. La prova de clamidia i gonorrea l’espera és de 90 minuts. Depenent de quin sigui el resultat, rebràs l’assessorament necessari i més adequat a la teva situació personal.

Si vols, també pots aprofitar per demanar material preventiu que et donarem de forma totalment gratuïta.

En què consisteix la prova?

Es tracta d’un test eficaç que confirma el resultat poc temps. No és una prova que es realitzi sempre en les analítiques rutinàries, pel que no es pot saber si una persona té el VIH o altres ITS amb un anàlisi de control o rutina quan va al metge.

A ALAS et fem una punxadeta al dit per a extreure’t una petita quantitat de sang per fer-te la prova de VIH, sífilis i hepatitis C. En el cas de la clamidia y gonorrea el que fem és prendre una mostra d’orina, anal, vaginal o faringea.

Sempre que un resultat és positiu, et derivarem al servei de salut per accedir al tractament i fer més proves complementàries segons les indicacions del personal sanitari que t’atendrà al servei de salut.

Responem algunes de les preguntes més freqüents

Responem algunes de les preguntes més freqüents

Image

  He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad.

  Com puc accedir al servei?

  Pots demanar cita a través de:

  +34 680730303