VOLUNTARIAT: Una peça clau per ALAS

Voluntar

Queda poc per a que acabi l’any, i una de les darreres dates marcades a l’agenda d’ALAS és el 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat. Les voluntàries i voluntaris són una peça clau en la nostra associació, sense elles i ells, ALAS no hauria pogut complir les 28 primaveres que ja ha vist passar.

Creiem que és molt important recordar la gran tasca que fan aquestes persones, que ens regalen el seu talent de forma desinteressada i a favor dels qui se’n poden beneficiar. Gràcies al seu activisme, serveis com el de la prova ràpida o l’atenció social per a persones afectades poden continuar funcionant al llarg de l’any.

El darrer exemple del seu treball és la Gala de l’1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida. Hauria estat impossible portar endavant un esdeveniment tan gran per a una associació com la nostra sense el seu recolzament. El disseny i montatge de la cartelleria, l’atenció a la taula informativa del hall del Xesc Forteza, el suport als tècnics de llum i so del teatre, el transport de tot el material necessari i moltes altres tasques no haurien sigut possibles sense les seves mans. Per això, des d’aquest espai, aprofitem per agraïr-los el resultat de la seva feina.

No és fàcil treballar en equip, i menys quan les voluntàries i voluntaris no es dediquen professionalment a ALAS, sinó que aporten a l’entitat una part del seu temps lliure. Així i tot, col·laboren amb entusiasme i motivació per a que poguem superar les dificultats i fer realitat les accions que ajuden a la la nostra causa, la lluita contra el VIH-Sida.

ALAS aposta molt fort pel voluntariat. És per això que durant el 2015 hem signat un conveni amb Acción Balear, per a rebre, a través del Servei de Voluntariat Europeu, a una persona voluntària procedent d’un altre país durant el 2016. Esperem, però, que aquesta no sigui l’única incorporació a l’equip de cara a l’any que ve.

Animam a totes aquelles i aquells que tenen ganes de fer alguna cosa, de promoure accions en benefici de tothom, de millorar el seu entorn, d’enriquir-se, que s’apropin a les entitats no lucratives, perque són necessàries moltes mans per construir projectes. El món canvia. I tu? Fes-te voluntari/a!

Joan Viver.
Coordinador de la Prova Ràpida del VIH