Vacuna contra la SIDA el 2012 (Nobel de Medicina)

Luc Montagnier i Françoise Barre-Sinoussi, pel seu descobriment del virus del VIH (virus d’immunodeficiència humana) van ser premiats amb el premi Nobel de medicina. Va ser el mateix Montagnier qui va fer un anunci que, d’haver sortit de la boca de qualsevol altre, ens hauria dubtant. “En 4 anys podria estar disponible una vacuna terapèutica contra la SIDA”, va assegurar. Les vacunes terapèutiques són les que actuen un cop contreta la malaltia, per mantenir-la sota control. A diferència dels còctels de drogues, una vacuna com aquesta es injectaria un cop cada tant de temps, millorant la qualitat de vida dels malalts.

Montagnier va ser un dels descobridors del virus que causa la SIDA, fa ja 25 anys. Quan va rebre el Nobel de medicina, va anunciar que, amb suport econòmic, en tan poc com 4 anys podria estar a punt per provar una vacuna terapèutica contra la terrible malaltia.

Aquest anunci, de part d’un dels descobridors de la malaltia i guanyador del premi Nobel de medicina, no és poca cosa. Si bé hi ha molts investigadors treballant en vacunes contra la malaltia, fins i tot basant-se en diferents investigacions, aquesta notícia és encoratjadora fins i tot pels que ja han estat contagiats pel VIH (virus d’immunodeficiència humana).

Qui va rebre l’altra “meitat” del Nobel de medicina va ser Harald zur Hausen de la Universitat de Düsseldorf, pel seu treball amb el càncer cervical. Aquest és el segon tipus de càncer més comú en les dones. Gràcies a la seva recerca sobre el Virus del Papiloma Humà (VPH) es va poder aconseguir una vacuna per evitar-ho.

El premi Nobel, a més del reconeixement, inclou un premi en diners efectius que aquest any serà d’1 milió d’euros per guanyador. La suma no és fix perquè depèn de quant generin els fons d’inversió de la fundació per al premi.

Font: http://www.neoteo.com/vacuna-contra-el-sida-en-2012-nobel-de-13800Telegraph Regne Unit