Tretze comunitats ofereixen cirurgia per a la lipoatròfia facial en pacients amb VIH, segons CESIDA

SANTANDER, 28 (EUROPA PRESS) –

La Coordinadora Estatal de VIH / sida (CESIDA) ha realitzat un seguiment a nivell estatal i ha comprovat que el dret d’una persona amb VIH que necessiti cirurgia per a la lipoatròfia facial s’està complint en 13 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Castella la Manxa, Catalunya, Cantàbria, Galícia, Madrid, Múrcia, Navarra, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i País Basc).

Encara que aquesta prestació del Sistema Nacional de Salut està vigent des del 1 de gener de 2009 a través de l’ús tutelat, CESIDA ha constatat que la implantació ha estat “desigual” en les diferents regions.

Segons ha explicat la Coordinadora aquest dimecres a Santander, s’esperaven més de 6.000 intervencions i, segons dades de la Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida, a data 30 de setembre de 2011 el nombre d’intervencions a Espanya va ser de 927. En aquestes intervencions, el greix autòloga representa un 11% del total, els materials sintètics no reabsorbibles un 48% i els materials sintètics reabsorbibles un 41%.

Pel que fa al seguiment dels pacients després de la intervenció quirúrgica, s’han registrat primers seguiments (al mes / dos mesos després de la intervenció) en 475 pacients, mentre que s’han registrat dades de seguiment a un any en 88 pacients (33 seguiments registrats a l’any 2011). A més, no s’ha registrat cap esdeveniment advers greu en l’aplicació des de l’inici de l’ús tutelat, per als tractaments quirúrgics de la lipoatròfia facial associada a VIH.

FONT: http://www.europapress.es/salud/noticia-trece-comunidades-ofrecen-c …