SERSEXUAL: 8 de març, queda molt per igualar

8 de març

 

Mai m’ha agradat celebrar el Dia de la Dona.

He pensat que era injust haver de celebrar alguna cosa com si les dones estiguéssim en minoria, com si fóssim esclafades o ignorades.

No m’ha agradat mai, per que he cregut en la igualtat entre homes i dones, que tenen els mateixos drets socials, polítics, familiars o, fins i tot, sexuals.

Però avui, més que mai, me n’adono de que la igualtat que jo considerava aconseguida és, vertaderament, una utopia.

La lluita no ha fet més que començar.

Des que el Corte Inglés fa una campanya publicitària en la qual una noia accedeix a no fer clic a “I like” als nois, per que el nuvi s’enfada si ho fa.

Des de que Alejandro Sanz fa una cançó titulada “Yo no soy de esas”, en la que diu “si no quieres flamentuito, no toques las palmas” per a insinuar, o dir directament, que si una al·lota coqueteja, evidentment, després ha de fer el que ell desitja.

Des de que les dones som qüestionades si no volem tenir fills, com si tenir-ne fos l’essència mateixa de la dona, i si no ho fem ens convertim en desgraciades, amb l’arròs passat.

Des de que el nostre cos és qüestionat un i un altre cop per no respondre als cànons de bellesa, estrets i impossibles, que algú ha imposat i accedim a operar-nos i a mutilar-nos per a poder-ho aconseguir.

Des de que en la publicitat es tracta a les dones com a objectes: Dones rompudes, dèbils, tristes o mortes quan ells, ben al contrari, són herois, caps o persones d’èxit.

Des de que allò femení manca de valor, i córrer com una noia significa córrer com un ànec.

Des de que l’amor romàntic s’ha apoderat de totes nosaltres, en menor o major mesura, i que només som capaces d’adonar-nos-en quan ho tenim al davant i ens fa mal.

Des de que la sexualitat i la seva expressió es destituïda per les pròpies dones per a passar a ser només propietats d’ells, i el plaer és una cosa que només aconseguim per la seva gràcia divina.

Des del precís moment en el que una dona diu que no és feminista…

Me n’adono de que el dia 8 de març és un dia important per a nosaltres.  QUEDA MOLT PER IGUALAR! 

Gema Montes,
Psicòloga, sexòloga i especialista en educació sexual.
www.sersexual.com

SERSEXUAL