PrEP: La prens? T’agradaria prendre-la? Omple l’enquesta!

La PrEP (Profilaxi Preexposició) és una mesura estratègica per a la prevenció del VIH

Tot i que el Sistema Nacional de Salut Espanyol encara no facilita la PrEP, des d’ALAS som conscients de que hi ha persones que ja l’estan prenent pel seu compte o tenen intenció de fer-ho.
Per realitzar la nostra tasca de la forma més adequada, i donar el millor suport possible, volem conèixer la realitat de les Illes Balears en aquest aspecte.

 

CONTESTA L’ENQUESTA SI PRENS LA PREP O LA VOLS PRENDRE

 

En què consisteix?
La PrEP és una estratègia de prevenció del VIH, en la que persones VIH-negatives que prenen un tractament antiretroviral per reduir el risc d’infecció. És eficaç sempre i quan es segueixi el tractament de forma adequada.
En qualsevol cas, una mesura per sí sola no és suficient. Per això, ALAS aposta per la prevenció combinada, incloent l’educació, l’ús del preservatiu, el tractament com a prevenció o l’intercanvi de xeringues entre altres.

La PrEP A Espanya
Tot i que la PrEP està aprovada per l’Agència Europea de Medicaments des del 2016, el Ministeri de Sanitat no ha aprovat la seva implementació a Espanya.
De tota manera, seran les Comunitats Autònomes les que, finalment, la subministraran a cada territori, ja que les competències estan transferides. La immensa majoria està esperant el posicionament final del Ministeri per prendre decisions i posar-la en marxa.