Mural col·laboratiu per la salut de les dones

El centre de dia de Son Sardina, a Palma, està d’estrena: Un mural realitzat per l’artista Carolina Adán Caro, en col·laboració amb les dones que han participat en el projecte FemSalut, d’ALAS Salut i Sexualitats, enfocat a la millora de la qualitat de vida de dones amb patologies cròniques.

El projecte ha consistit en diverses trobades des del mes d’octubre, en les quals han participat 10 dones amb diagnòstics crònics o processos de salut a llarg termini com, per exemple, VIH, malaltia d’Andrade, esclerosi múltiple, diversitat funcional i salut mental. Amb l’objectiu que aquestes dones milloressin el seu apoderament, des d’ALAS s’han impartit diversos tallers, a més de crear un grup d’ajuda mútua entre les participants.

“Les dones tenim més dificultats a l’hora de conviure amb els nostres diagnòstics, perquè més enllà de la part mèdica, ens enfrontem a barreres com la conciliació laboral, familiar i personal. A més, volem viure la nostra sexualitat de manera sana, positiva i plaent”, afirma Paz, participant de FemSalut.

Segons Isabel Capo, psicòloga i sexòloga d’ALAS “ha estat molt important per a les participants poder alçar la veu i llançar un missatge a la ciutadania de Palma, d’aquí ve que elles mateixes hagin creat el lema sobre el qual ha treballat Calorina Adán Caro: Dones trencant barreres i alçant el vol

Per part seva, l’artista afirma que “són dones meravelloses. M’ha encantat veure com s’ajuden entre elles i la connexió que tenen sent tan diferents. Estic encantada perquè això ha contribuït a un bon resultat final”.

La nostra associació agraeix la col·laboració de l’artista i de les diferents associacions implicades. ABEAASPAYMABDEM, Gira-Sol, a més d’ALAS han estat les que han aportat participants a la iniciativa.

FemSalut també ha estat possible gràcies a una subvenció concedida per l’Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma, que també ha cedit una paret del centre de dia de Son Sardina per a tal finalitat.