Les mascotes poden ajudar les dones a afrontar el VIH / SIDA

Un estudi també va trobar que ser mare, treballadora i defensora plantejava una diferència, igual que la fe

Imatge de notícies HealthDay

DILLUNS, 30 de gener (HealthDay News) – Tenir una mascota ajuda a les dones que pateixen de VIH / sida a afrontar la seva afecció, i també podria ajudar a les que tenen altres malalties cròniques, assenyala un estudi recent.

Els investigadors van conduir 12 grups d’enfocament amb 48 dones que tenien VIH / SIDA per esbrinar com estaven sanes. Les dones, l’edat mitjana era 42 anys, van dir que cinc rols socials les ajudaven a gestionar la seva malaltia.

Aquests rols eren ser propietària d’una mascota, ser mare o àvia, ser creient d’una fe, ser defensora i estar emprada.

L’estudi també va trobar de ser estigmatitzada tenia un impacte negatiu perquè impedia que les dones revelessin la seva malaltia i busquessin els suports adequats, van lamentar els investigadors de la Universitat de Case Western Reserve.

La troballa sobre els beneficis de tenir una mascota va ser sorprenent, va comentar l’autora de l’estudi i professora d’infermeria Allison webEl.

“Les mascotes, sobretot els gossos, van donar a aquestes dones una sensació de seguretat i plaer”, va apuntar webEl en un comunicat de premsa de la universitat.

Parlant sobre les seves mascotes, la propietària d’una gata va dir “estarà amb mi quan em senti malament”, mentre que la propietària d’una gossa va afirmar que “els gossos saben quan un està de mal humor … sap quan estic malalta, i va on vulgui que jo vagi. Voleu protegir-me “.

WebEl va anotar que el vincle entre humans i animals a la sanació i la teràpia rep un reconeixement creixent, i més animals visiten llars d’avis per a connectar amb persones que pateixen de demència, o visiten a nens que tenen llargues estades hospitalàries.

L’estudi apareix en l’edició en línia de gener i febrer de la revista Women ‘s Health Issues.

Article per HealthDay, traduït per Hispanicare

FONT: VIH / SIDA: Vivint amb VIH / SIDA [http://www.nlm.nih.gov/medlineplus …

Casi Western Reservi University, news release, Jan 23, 2012