Ampliant la investigació prèvia per aportar la prova que les cèl · lules mare humanes poden ser genèticament modificades per atacar les cèl · lules del VIH, unequipo d’investigadors de la UCLA (Universitat de Califòrnia) ha demostrat que aquestes cèl · lules poden atacar cèl · lules infectades per VIH en un organisme viu.
L’estudi, publicat el 12 d’abril a la revista PLoS Pathogens, mostra per primera vegada que cèl · lules mare modificades genèticament poden formar cèl · lules immunes que ataquin al VIH de manera eficaç per suprimir el virus en els teixits vius en un model animal, va dir l’investigador principal Scott G. Kitchen, un professor assistent de medicina a la divisió d’hematologia i oncologia a l’Escola de Medicina David Geffen a UCLA i membre de l’Institut de la SIDA d’UCLA.
“Creiem que aquest estudi posa les bases per a l’ús potencial d’aquest tipus d’enfocament en la lluita contra la infecció per VIH en individus infectats, amb l’esperança d’eradicar el virus del cos”, va dir.
En la investigació anterior, els científics van prendre els limfòcits T CD8 citotòxics com el “assassí” Les cèl · lules T que combaten les infeccions, des d’una persona infectada pel VIH i identificat la molècula coneguda com a receptor de cèl · lules T, que guia les cèl · lules T per reconèixer i matar cèl · lules infectades per VIH. No obstant això, aquestes cèl · lules T, mentre són capaços de destruir cèl · lules infectades per VIH, no existeixen en grans quantitats suficients per eliminar el virus del cos humà. Així que els investigadors van clonar el receptor i el van utilitzar per modificar genèticament les cèl · lules mare de la sang. Es col · loquen llavors les cèl · lules mare modificades en el teixit humà que havien estat implantats en ratolins, el que els permet estudiar la reacció en un organisme viu.
Els investigadors també van descobrir que els receptors específics de les cèl · lules T han de ser adaptats a un individu de la mateixa manera que un òrgan es adaptada a un pacient de trasplantament.
En aquest estudi, els investigadors van dissenyar en forma similar les cèl · lules mare i van descobrir que poden formar cèl · lules T madures que poden atacar el VIH en els teixits on el virus resideix i es replica. Ho van fer mitjançant l’ús d’un model de substitució, el ratolí humanitzat, en què la infecció per VIH s’assembla molt a la malaltia i la seva progressió en els éssers humans.
En una sèrie de proves a la sang, el plasma i els òrgans dels ratolins, els investigadors van trobar que el nombre de CD4 “ajudant” de les cèl · lules T – que s’esgoten com a resultat de la infecció pel VIH – van augmentar, mentre que els nivells de VIH a la sang van disminuir. Les cèl · lules CD4 són glòbuls blancs que són un component important del sistema immunològic, ajudant a combatre les infeccions. Aquests resultats indiquen que les cèl · lules modificades són capaços de desenvolupar i migrar als òrgans per combatre la infecció allà.
No obstant això, els investigadors van denotar una debilitat potencial en l’estudi: les cèl · lules immunològiques humanes podrien ser reconstituïdes en un nivell inferior en els ratolins humanitzats del que farien en els éssers humans, i com a resultat, els sistemes immunes dels ratolins eren en la seva majoria, encara que no del tot, reconstruïts. A causa d’això, el VIH pot mutar de manera més lenta en els ratolins que en hostes humans. Per tant l’ús de receptors múltiples durant la modificació de les cèl · lules T pot ser una manera d’ajustar les cèl · lules per al major potencial de mutació del VIH en els éssers humans.
“Creiem que aquest és el primer pas per desenvolupar un enfocament més agressiu en la correcció dels defectes en les respostes de cèl · lules T humanes que permeten al VIH persistir en les persones infectades”, va dir Kitchen.
Els investigadors ara començaran a fer receptors de cèl · lules T que es dirigeixin a diferents parts del VIH i que podrien ser utilitzats en els individus genèticament més coincidents, va dir.
Els Instituts Nacionals de Salut contra el VIH / SIDA de Califòrnia, l’Institut de Califòrnia de Medicina Regenerativa, el Programa d’Investigació de la Universitat de Califòrnia i les iniciatives del Centre de Califòrnia per al descobriment de medicaments antivirals, i el Centre d’UCLA per la Investigació de la SIDA (CFAR) van finançar aquest estudi.
FONT: http://ensentidocontrario.com/13918/las-celulas-madre-se-pueden-mod …