“La sida és cosa de tots”: més de mil persones participaran en SEISIDA 2010

Més de 1.000 persones participaran en el XIII Congrés Nacional sobre la Sida organitzat per la Societat Espanyola Interdisciplinària sobre la Sida (Seisida), que se celebrarà del 16 al 18 de juny a l’Hotel Monument San Francisco i a la Facultat de Medicina de Santiago de Compostela (Galícia). ALAS estarà present al esdeveniment amb una representació de professionals de les dues seus d’ALAS.

El Concello de Santiago de Compostela, a través del seu Departament de Benestar Social, patrocina aquesta plataforma de diàleg i discussió de totes les persones implicades en el VIH i la sida a Espanya, va destacar Seisida.

La concelleira de Benestar Social, Mar Martí, el president del Congrés, Antonio Antela, i el coordinador del Pla Galego dóna Sida, José Antonio Taboada, van presentar el dilluns 14 de juny a roda de premsa el XIII Congrés Nacional sobre la Sida, que a més d’una posada al dia del treball en recerca que s’està fent a Espanya en els diferents camps relacionats amb l’epidèmia del VIH-ciències bàsiques, epidemiologia, prevenció, aspectes clínics i de tractament, aspectes socials, cures i cooperació internacional-, és una plataforma de diàleg i discussió de totes les persones implicades en la lluita contra la sida a Espanya.

En paraules del doctor Antonio Antela, “el nostre afany és que la societat es doni compte de que tots estem en risc d’adquirir la infecció per VIH amb una cosa tan natural com és practicar el sexe. Per tant, no hem de veure a les persones que viuen amb VIH com a éssers diferents i discriminar. Al mateix temps, conèixer bé les vies
de transmissió de la infecció, ens ha d’ajudar a prevenir-la i d’aquesta manera contribuir a que puguem controlar l’epidèmia “.

Diagnòstic tardà

En aquesta ocasió, l’èmfasi del Congrés es farà en el problema del diagnòstic tardà de la infecció per VIH i en les seves possibles solucions.

“Afortunadament, les persones que desenvolupen la sida són cada vegada menys, ja que disposem de múltiples eines i prou bones com per evitar que una persona infectada pel VIH progressi a sida. No obstant això, segueixen produint noves infeccions i segueix havent diagnòstics tardans, per això és tan difícil controlar l’epidèmia. Mentre no aconseguim millorar les nostres polítiques de prevenció i de diagnòstic precoç, haurem d’admetre que el VIH ens segueix portant avantatge “, va dir el Dr Antonio Antela, que va recordar que el lema del congrés és ¡avança-t’hi a la sida!.

15/06/2010 2010.06.15

“El sida es cosa de todos”: más de mil personas participarán en SEISIDA 2010 “La sida és cosa de tots”: més de mil persones participaran en SEISIDA 2010

Más de 1.000 personas participarán en el XIII Congreso Nacional sobre el Sida organizado por la Sociedad Española Interdisciplinaria sobre el Sida (SEISIDA), que se celebrará del 16 al 18 de junio en el Hotel Monumento San Francisco y en la Facultad de Medicina de Santiago de Compostela (Galicia), informó el Gabinete de Prensa de Seisida tras la rueda de prensa de presentación de este evento. Més de 1.000 persones participaran en el XIII Congrés Nacional sobre la Sida organitzat per la Societat Espanyola Interdisciplinària sobre la Sida (sis), que se celebrarà del 16 al 18 de juny a l’Hotel Monument San Francisco ia la Facultat de Medicina de Santiago de Compostela (Galícia), va informar el Gabinet de Premsa de Seisida després de la roda de premsa de presentació d’aquest esdeveniment.

El Concello de Santiago de Compostela, a través de su Departamento de Bienestar Social, patrocina esta plataforma de diálogo y discusión de todas las personas implicadas en el VIH y el sida en España, destacó Seisida. El Concello de Santiago de Compostela, a través del seu Departament de Benestar Social, patrocina aquesta plataforma de diàleg i discussió de totes les persones implicades en el VIH i la sida a Espanya, va destacar sis.

La concelleira de Bienestar Social, Mar Martín, el presidente del Congreso, Antonio Antela, y el coordinador del Plan Galego da Sida, José Antonio Taboada, presentaron el lunes 14 de junio en rueda de prensa el XIII Congreso Nacional sobre el Sida, que además La concelleira de Benestar Social, Mar Martí, el president del Congrés, Antonio Antela, i el coordinador del Pla Galego dóna Sida, José Antonio Taboada, van presentar el dilluns 14 de juny a roda de premsa el XIII Congrés Nacional sobre la Sida, que a més
de una puesta al día del trabajo en investigación que se está haciendo en España en los distintos campos relacionados con la epidemia del VIH -ciencias básicas, epidemiología, prevención, aspectos clínicos y de tratamiento, aspectos sociales, cuidados y cooperación internacional-, es una plataforma de diálogo y discusión de todas las personas implicadas en la lucha contra el sida en España. d’una posada al dia del treball en recerca que s’està fent a Espanya en els diferents camps relacionats amb l’epidèmia del VIH-ciències bàsiques, epidemiologia, prevenció, aspectes clínics i de tractament, aspectes socials, cures i cooperació internacional-, és una plataforma de diàleg i discussió de totes les persones implicades en la lluita contra la sida a Espanya.

En palabras del doctor Antonio Antela, “nuestro empeño es que la sociedad se dé cuenta de que todos estamos en riesgo de adquirir la infección por VIH con algo tan natural como es practicar el sexo. En paraules del doctor Antonio Antela, “el nostre afany és que la societat es doni compte de que tots estem en risc d’adquirir la infecció per VIH amb una cosa tan natural com és practicar el sexe. Por tanto, no debemos ver a las personas que viven con VIH como seres distintos y discriminarlas. Per tant, no hem de veure a les persones que viuen amb VIH com a éssers diferents i discriminar. Al mismo tiempo, conocer bien las vías Al mateix temps, conèixer bé les vies
de transmisión de la infección, nos debe ayudar a prevenirla y de esta manera contribuir a que podamos controlar la epidemia”. de transmissió de la infecció, ens ha d’ajudar a prevenir-la i d’aquesta manera contribuir a que puguem controlar l’epidèmia “.

DIAGNÓSTICO TARDÍO Diagnòstic tardà

En esta ocasión, el énfasis del Congreso se hará en el problema del diagnóstico tardío de la infección por VIH y en sus posibles soluciones. En aquesta ocasió, l’èmfasi del Congrés es farà en el problema del diagnòstic tardà de la infecció per VIH i en les seves possibles solucions.

“Afortunadamente, las personas que desarrollan sida son cada vez menos, ya que disponemos de múltiples herramientas y lo Suficientemente buenas como para evitar que una persona infectada “Afortunadament, les persones que desenvolupen la sida són cada vegada menys, ja que disposem de múltiples eines i prou bones com per evitar que una persona infectada
por el VIH progrese a sida. pel VIH progressi a sida. Sin embargo, siguen produciéndose nuevas infecciones y sigue habiendo diagnósticos tardíos; por ello es tan difícil controlar la epidemia. No obstant això, segueixen produint noves infeccions i segueix havent diagnòstics tardans, per això és tan difícil controlar l’epidèmia. Mientras no consigamos mejorar nuestras políticas de prevención y de diagnóstico precoz, tendremos que admitir que el VIH nos sigue llevando ventaja”, dijo el Dr. Antonio Antela, quien recordó que el lema del congreso es ¡Adelántate al sida!. Mentre no aconseguim millorar les nostres polítiques de prevenció i de diagnòstic precoç, haurem d’admetre que el VIH ens segueix portant avantatge “, va dir el Dr Antonio Antela, que va recordar que el lema del congrés és ¡avança-t’hi a la sida!.