La Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida continua la seva activitat

publicant una guia contra el VIH

La Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida, després de creure que seria eliminada davant la seva inexistència en la nova composició del Ministeri de Sanitat, ha confirmat la seva continuïtat i ha publicat una nova guia per recordar els diferents mètodes que es poden emprar per instar la prevenció davant del VIH.

El passat mes de gener, davant la desaparició del Pla Nacional sobre la Sida de la nova composició del Ministeri de Sanitat, en virtut del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicat en aquest moment, diferents mitjans, entre els quals s’inclou Univers Gay, van donar a conèixer la desaparició de l’organisme dins de la campanya de retallades empresa pel Partit Popular (PP).

No obstant això, el Pla Nacional sobre la Sida ha confirmat la seva continuïtat i ha dut a terme la presentació d’una nova guia que ajudarà a les organitzacions a potenciar la seva lluita a favor de la prevenció enfront del VIH.

El Govern s’ha compromès a mantenir la Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida (SPNS), encara que fins ara no ha explicat els recursos que destinarà a l’organització, de manera que diferents col · lectius de lluita contra la sida ja han exigit que es garanteixin els recursos necessaris per continuar fent front al VIH / sida.

La Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida ha publicat la ‘Guia de prevenció del VIH a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació(PDF), la qual recorda als professionals i voluntaris que treballen per ajudar a difondre l’educació sexual necessària per fer front al VIH / sida les oportunitats que ofereix Internet per arribar al màxim nombre de persones possibles i de la manera més eficaç.

Resposta de les organitzacions

La presidenta de la Coordinadora Estatal de VIH-sida (CESIDA), Udiárraga García, ha manifestat que “les organitzacions civils estem fermament convençudes de la necessitat de continuar amb un òrgan que garanteixi la coordinació de les polítiques al voltant de l’atenció del VIH a nostre país i igualitària en totes les comunitats autònomes. Per això, la notícia que el Pla Nacional de la Sida continua és rellevant per a nosaltres, perquè el VIH és una infecció que encara avui, després de tres dècades, ens segueix posant sobre la taula reptes clínics i socials cada dia “.

FONT: http://noticias.universogay.com/la-secretaria-del-plan-nacional-sob …