La plataforma TAULA PER LA SIDA celebra el dia de la prova a Baleares

Como cada any, la plataforma d’entitats que desenvolupen serveis relacionats amb el VIH/Sida celebra el dia de la prova ràpida. Como cada any, es faran taules informatives i es faràn proves de detecció ràpida del VIH a la seu d’ALAS Mallorca i al  Passieg de Vara de Rey a Eivissa.

El 20 d’octubre se celebra el Dia de la Prova del VIH. L’objectiu d’aquesta celebració és recordar i incentivar la realització de la prova del VIH en les persones que ja han estat exposades a situacions de risc d’infecció pel virus.

No obstant és un dia que per Taula per la SIDA, plataforma que engloba vàries de les entitats de les Illes Balears que desenvolupen serveis, campanyes i projectes d’intervenció i prevenció del VIH/SIDA: ALAS, BEN AMICS, CREU ROJA, ESCOLA DE SIDA, METGES DEL MÓN, CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS I SILOÉ, significa molt més.

Significa conscienciar de la importància de la detecció precoç en el diagnòstic del VIH, significa no perdre de vista les xifres que ens indiquen que el VIH no està allunyat de totes aquelles persones, que malgrat la informació, continuen tenint pràctiques de risc, significa conscienciar a la ciutadania de la importància de la prevenció i significa dinamitzar la responsabilitat en quant al nostre estat de salut.

Per tot això, TAULA PER LA SIDA, organitza un seguit d’iniciatives que es duran a terme el 20 d’octubre a les illes de Mallorca i Eivissa:

Es col·locara una taula informativa davant El Corte Inglés
d´avingudes a on es facilitarà tota la informació necessària a la població en general sobre la importància de fer-se la prova ràpida.

A ALAS Palma (C/ Manuel Sanchis Guarner 9º baixos), es realitzaran proves ràpides de detecció d’anticossos del VIH de les 11h a la 14h i de les 16 a les 19h00. S’haurà de cridar per demanar cita al 971715566 o passar directament per el nostre local. També es farà proves a Eivissa, més concretament al Passeig de Vara de Rey. El horari serà de les 12:00 a les 14:30 i de les 16:00 a les 20:00 hores. No s´ha de demanar cita prèvia. Les proves ràpides estan facilitades per la Conselleria de Salut, que subvenciona les proves ràpides durant tot l’any a ALAS.