La lipodistròfia: L’augment de la cintura està lligat a la disminució del funcionament mental

Les noves dades publicades en el 14 de febrer de la revista Neurology suggereixen que una cintura en expansió associat amb la lipodistròfia s’associa amb disminució del funcionament mental, mentre que l’augment de pes en general té un efecte protector contra el deteriorament neurocognitiu en persones que viuen amb el VIH. La contradictòria-i en gran mesura sense explicació de les troballes provenen d’un estudi en curs explora els diversos efectes del VIH i tractament antiretroviral en el funcionament del sistema nerviós central.

“Curiosament, les cintures més grans estaven vinculats a la disminució del funcionament mental més del que l’obesitat general”, va dir l’autor principal de l’J. Allen McCutchan, MD, de la Universitat de Califòrnia a San Diego, en un comunicat de premsa adjunt. “Això és important perquè alguns [antiretroviral] causen les drogues l’augment de pes al centre del cos que és més dramàtic a l’abdomen, el coll, el pit i els pits.”

El sistema nerviós central la teràpia antiretroviral contra el VIH Investigació dels Efectes (xàrter) estudi es va iniciar el 2002 per explorar com les complicacions neurològiques del VIH ha canviat en els anys posteriors de combinació antiretroviral (ARV) es va fer àmpliament disponible. A més d’explorar les tendències generals, com ara la disminució de la prevalença demència relacionada a la SIDA i el sorgiment de problemes lleus, com un deteriorament neurocognitiu associat al VIH (HAND)-Carta té per objecte determinar si les complicacions del sistema nerviós central del VIH es veuen afectats per diferents històries i règims ARV.

CARTA últim informe involucra 130 persones que viuen amb VIH sotmesos a diverses proves neurològiques i exàmens de laboratori a sis clíniques participants als Estats Units. Els participants de l’estudi van incloure en l’anàlisi una mitjana de 46 anys d’edat i havia estat vivint amb el VIH durant 13 anys, la majoria dels quals estaven rebent tractament antiretroviral.

Evidència de deteriorament neurocognitiu (NCI), com ara reducció de la memòria o la concentració, es va documentar en 40 per cent dels participants en l’estudi.

En una anàlisi realitzada per l’equip de McCutchan, quatre factors es troba associat amb l’Institut Nacional del Càncer: més edat, més temps vivint amb el VIH, la diabetis (sobretot en els majors de 55) i una major circumferència de la cintura . Les persones amb NCI tenien circumferències de la cintura amb una mitjana de 39 polzades, en comparació amb 35 polzades per a aquells que no tenen problemes de memòria.

Un augment en l’índex de massa corporal (IMC)-un signe d’augment de pes i l’obesitat generalitzada-no es va associar amb un major risc de NCI. De fet, es va associar amb un risc 30 per cent menor de deteriorament neurocognitiu en l’estudi.

McCutchan i els seus companys van fer el sentit d’aquesta discrepància amb l’ús d’un segon model mirant a la circumferència de cintura i dels mesuraments de l’IMC, tant junts. Quan les mesures de cintura augmentat al mateix ritme amb els mesuraments del maluc, com sol ser el cas amb l’obesitat en general, augmenta l’IMC i el risc de NCI van ser menors. No obstant això, que els mesuraments de cintura augmentat, mentre que els mesuraments del maluc ja sigui disminuït o s’ha mantingut la mateixa freqüència, com passa en persones amb lipodistròfia associada al VIH-el risc de NCI va ser major.

Els autors assenyalen que s’ha observat abans. “Estudis recents han identificat els efectes no lineals sobre la cognició de l’obesitat central, mesura per [circumferència de la cintura] o de la cintura a maluc (WHR)”, escriuen en el seu informe de Neurologia. “En un estudi transversal de 7.163 dones normals i amb sobrepès entre 65 i 80 sense demència, Whrs augment … es van associar amb major risc de deteriorament cognitiu que eren més alts índex de massa corporal. Índex de massa corporal tenien l’associació més pronunciada amb una pitjor funció cognitiva en dones amb obesitat menys central (RCC). Per contra, per a les dones amb el més alt WHR, les puntuacions cognitives en realitat va augmentar amb l’IMC, el que suggereix que més general augment de la massa corporal era de protecció.

“Aquesta observació és consistent amb l’efecte protector d’un IMC alt que el que ens trobem quan [circumferència de la cintura] es va introduir en el nostre segon model,” McCutchan i els seus col · legues expliquen.

“Igual que en persones no infectades per VIH, l’obesitat central, però no els augments més generalitzats en la massa corporal (IMC), es va associar amb una major prevalença de NCI en les persones VIH positives”, conclouen els autors. “La evitació dels medicaments antiretrovirals que indueixen a l’obesitat central podria protegir de o ajudar a revertir el deteriorament neurocognitiu en persones infectades amb VIH. ”

Cerca: la lipodistròfia, lipohipertròfia, circumferència de la cintura, relació cintura maluc, índex de massa corporal, índex de massa corporal, augment de pes, neurocognitiu, mental, el funcionament, la memòria

FONT: http://www.aidsmeds.com/articles/hiv_neurocognitive_lipodystrophy_1 …