Karma Klub: L’App que col·labora en la lluita contra el VIH-Sida

karma-klub-logotipos-logo-vertical-648466

Recentment, ALAS ha signat un conveni amb imoTICs Mallorca, una empresa local tecnològica que ha creat l’App Karma Klub. Per aquest motiu, entrevistem a Jaime Mota, un dels creadors de Karma Klub, que ens parlarà sobre aquesta aplicació:

ALAS: Què és Karma Klub?

Jaime Mota: Karma Klub és una nova aplicació mòbil que permet accedir a descomptes en els millors comerços locals de Palma, mentre col·labores amb la ONG que tu elegeixes.

L’objectiu és posar en contacte diferents comunitats: els comerços locals, les ONGs i els membres de l’app de Karma Klub de manera que tots obtinguin algun benefici, ja que:

  • És una guia amb locals de moda i amb encant que ofereixen descomptes de més del 20% pels membres de l’aplicació
  • És una targeta digital de fidelització pels comerços
  • És una eina de captació de fons per les ONGs
  • És una eina de marketing publicitari per comerços i ONG, tant per l’augment de les seves comunitats com la seva notorietat i reputació online.

A: Com funciona aquesta aplicació?

JM: Quan t’has descarregat l’aplicació, et registres per accedir als descomptes i després només has de visitar el local i gaudir del descompte! Per compartir el descompte i col·laborar amb una ONG has d’introduir el teu número de targeta. Decideixes l’ONG que vols ajudar i així de fàcil millores el teu Karma. Es tracta de quatre passes molt senzilles:

  1. Busques el local i les seves promocions
  2. Visites el local, elegeixes el que vols comprar o consumir i pitges “UTILITZAR” per accedir al descompte.
  3. A l’hora de pagar el personal posarà el PIN de validació i t’aplicarà el descompte.
  4. Tu decideixis si vols donar a una ONG part del teu descompte i a quina ONG vols donar-lo.

El nostre canal de Youtube trobareu diferents vídeos de funcionament:

A: Les persones que facin donatiu tindran qualque incentiu fiscal?

JM: Quan un membre de Karma Klub realitza un donatiu a qualsevol ONG a través de l’aplicació, ens posem en contacte amb ell mitjançant un e-mail, explicant-li que per enviar-li un certificat de deducció fiscal del donatiu necessitem que ens faciliti el seu DNI, de forma que poguem passar a la ONG totes les dades perquè li faciliti el certificat de deducció fiscal per les donacions realitzades.

A: Com se us va ocórrer fomentar la participació de la gent en les entitats socials?

JM: Des de l’equip de Karma Klub sempre hem pensat que l’usuari de la nostra aplicació seria solidari i conscient que en la nostra societat hi ha col·lectius que necessiten de l’ajuda de tots. És la falta de temps per poder exercir el voluntariat i el desconeixement de les accions de la ONG i les seves campanyes d’ajuda el que moltes vegades impedeix les intencions de col·laborar.

Per això vàrem decidir que una aplicació com la nostra, després d’aconseguir que els comerços amb encant de Palma facin un descompte exclusiu per als socis, seria una eina de captació de fons senzilla que permetés compartir el descompte de manera que donaríem a conèixer i facilitaríem la col·laboració amb les campanyes de les ONGs amb un sol clic.

Aquesta és la nostra forma, el nostre gra d’arena, ja que hem posat a disposició de la gent una eina tecnològica que ajudi a les ONGs a donar a conèixer la seva feina i de captar fons de manera totalment gratuïta.

A: Com coneguéreu ALAS?

JM: Després de donar-li forma al projecte vàrem decidir que intentaríem crear una amalgama de ONGs, principalment locals, de forma que l’aplicació pogués oferir als usuaris organitzacions que es dediquen a lluitar contra diferents desigualtats i així aquests podrien ajudar a una o altra ONG.

Sense dubte, la lluita contra el VIH-Sida és un fi solidari dels més coneguts i recolzats per la gent, per la qual cosa vàrem considerar necessari contactar amb alguna ONG local dedicada a n’aquesta tasca i, com no pot ser d’altra manera, vos vàrem trobar per la xarxa 😉

Joan Viver
Coordinador d’ALAS