GALA 1 DE DESEMBRE. Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida

#ArtEnPositiu

L’art implica qualsevol activitat o producte realitzat amb una finalitat estètica i també comunicativa, mitjançant la qual s’expressen idees, emocions i, en general, una visió del món, influïda per la cultura, reflectint en la seva concepció les bases econòmiques i socials, i la transmissió d’idees i valors, inherents a qualsevol cultura humana al llarg de l’espai i el temps.

Art i VIH han estat lligats des de l’inici de la pandèmia. Diferents artistes han expressat al món la seva visió de la infecció. En algunes ocasions, mostrant la part més humana, i en altres crues realitats que no totes i tots hem superat.

Les expressions artístiques han evolucionat, igual que la infecció. Formen part dels seus diferents temps: Ens recorden aquella època que les noves generacions no coneixen, i descobreixen realitats per a les quals la major part de la societat no està preparada, removent la seva moral davant el que esdevé o està per arribar.

Parlar dels moviments al voltant del VIH és, per tant, parlar d’art. Per això és important visibilitzar algunes de tantes formes que han arribat a les persones, penetrant en les seves consciències promovent el canvi o posant en relleu allò que a punts i tantes els era incòmode de veure.

Viurem una gala en clau d’humor, per que mai hem perdut el somriure. Ni tan sols en els moments més difícils. Et convidem a gaudir d’una nit especial, en la que et mostrarem què es mou entorn al VIH en el nostre territori.

T’hi esperem!