assorted-color candies

Desfases la nit de cap d’any? Que no et pegui un xungo!

Estem al desembre i això significa que ens espera un mes amb molts soparets i festetes.

Això del Nadal i el cap d’any ens dóna l’excusa a moltes i molts de nosaltres per a poder anar-nos de farra més del que faríem en una altra època de l’any (beneït context sociocultural, eh?).

Amb l’excusa del fred que s’aveïna, moltes persones decidim que el millor pla són festes organitzades a casa on, a més d’ampolles de Freixenet, ens agrada portar alguna cosa extra per animar el tema. Si tu ets de les persones que a les festes porta més substàncies que roba, aquesta entrada de blog és per a tu.

Com a ALAS som els vostres angelets de la guarda i volem que enguany pugueu gaudir al màxim i sofrir el mínim, et donarem uns tips per a practicar el chemsex amb 0 dosi de judici:

1. En els guarrichills: compartir no és viure! Per a evitar la transmissió d’infeccions quan consumeixis, usa el teu propi material (rulos d’esnifar, pipes, xeringues, etc.) i en les practiques sexuals tampoc comparteixis guants, joguines eròtiques (tret que els posis un preservatiu i l’aneu canviant), etc.

2. La paciència és la mare de la ciència! Recorda que cada substància té el seu temps de reacció. Informa’t sobre la durada dels efectes de cada substància per a no tornar a consumir abans del que toca i evitar així una sobredosi.

3. No tots els amors són corresposts! Recorda que no totes les substàncies interactuen bé entre elles i algunes combinacions poden implicar efectes bastant desagradables. Informa’t de quines substàncies són amigues i quines no.

4. Si algú no està prou conscient com per a dir-te quin és el seu horòscop: no te’l tiris! Sense consentiment no hi ha tosquet.

Aquí tens quatre petits consells que t’ajudaran a fer que aquest desembre les sessions siguin una fantasia.

Si t’has quedat amb ganes de saber més o preguntar-nos alguna cosa, a ALAS disposem d’un servei d’informació i assessorament sobre chemsex, ja sigui per a obtenir informació, acostar-te a un consum més responsable o a l’abstinència.

I si el que vols és afegir a la teva rutina de preparació d’aquestes festes (perruqueria, ungles, outfit) una miqueta de salut sexual i fer-te les proves, demana’ns cita per a la prova ràpida del VIH, sífilis i hepatitis C.

Bones festes!

Sofi Vergara
Psicòloga d’ALAS