Consells per als portadors de VIH que vulguin viatjar

Avui dia existeixen 128 països on no hi ha cap tipus de restricció perquè una persona infectada amb el virus de la sida entri en els seus territoris. No obstant això, hi ha 49 que sí que impedeixen l’accés o permanència a aquestes persones i en 22 d’ells si descobreixen que es té el virus poden ser deportades.

avió, viaje27/1/2012 – Alba Suardíaz | ONUSIDA, l’organització de les Nacions Unides sobre el VIH / sida, pretendre aconseguir que s’eliminin aquest tipus de restriccions en almenys la meitat dels països però tot i així s’aconsella seguir una sèrie de recomanacions a l’hora de viatjar i tenir el virus.

Primer s’ha d’investigar si el país que volem visitar està subjecte a algun tipus d’obstacle (Xina i EUA són els últims que s’han eliminat les seves restriccions), a més de informar-vos de les vacunes que, abans d’entrar en algun país, hi ha posar-se. La persona seropositiva ha de saber quins s’ha de posar i quins no. Cal llevarantirretrovirales en abundància i no facturar perquè de vegades s’extravien les maletes i més si estem parlant de vols.

Si els medicaments requereixen refrigeració s’han de dur en un termo fred fins arribar a l’hotel. Si s’acaben els vostres medicaments abans del previst cal informar-se bé de si hi ha organitzacions en aquest país que us puguin assessorar per saber com obtenir més. I el més important, heu de portar receptes signades pel metge i amb el segell de la Instituciónasí com medicaments antidiarreics o per a la febre.

Font: http://www.cascaraamarga.es/tendencias/moda/1303-consejos-para-los-portadores-de-vih-que-quieran-viajar.html