blue and white floral wall decor

Com semblar una persona culta en la teva pròxima cita de Tinder: Parla-li de llibres!

En l’entrada de blog d’aquest mes, i tenint en compte que aviat celebrem el dia del llibre, us volem fer recomanacions lectores. Però no de qualsevol llibre, sinó llibres editats i publicats per editorials que ens tenen enamorades perdudes.

D’una banda està l’editorial Dos Bigotes, especialitzada en temàtica LGTBI, feminisme i gènere, que aposta per una literatura que s’aparta de les convencions.

Us recomanaria que llegíssiu qualsevol cosa que porti el segell d’aquesta editorial, però per parlar-vos del meu top tres:

–             Nido de pájaros de Luis Maura (però no l’actor!) que conta aquella història que a tantes persones ens resulta familiar, el viatge (no sols en quilòmetres) que suposa tornar a casa, al poble, a l’origen i com de sobte és igual l’edat que tinguis o tot l’aconseguit, suposa un retorn en el temps impressionant.

–             Águilas de Fló Guerin, una novel·la sobre dues adolescents superenamorades que decideixen escapar de l’institut i de les seves famílies a França i fugir al sud d’Espanya. Una cosa amb la qual aquí una servidora ha fantasiat moltíssim!

–             Emilio y Octubre de David Uclés. Si t’agraden les grans històries d’amor, l’art i els viatges en l’espai temps, no busquis més! Oblida’t de Titanic o El diari de Noa, aquesta sí que sí que és la història d’amor més bonica mai comptada.

Volem que conegueu també Universo Alternativo, una editorial que publica obres originals de persones que escriuen fanfiction. Traduït literalment com a ficcions de fan, són relats inspirats en llibres, pel·lícules, sèries de televisió, mangas, videojocs o fins i tot personatges reals, escrits pels seguidors i seguidores dels originals.

Per simplificar podríem dir que són les mogudes mentals que ens muntem el fandom, allò que a partir dels personatges o històries que contem, fantasiem que ocorre.

Que guay que una editorial aposti per la passió i talent del fandom! Així que aventurau-vos i no us perdeu les seves tres primeres publicacions:

–             Viejos amigos y nuevos amores: una secuela imaginaria de las novelas de Jane Austen de Sybil G. Brinton

–             Omegaverso, Compañeros de viaje d’Elena G. Párraga, el primer volum d’una trilogia que recull el despertar sexual i revolucionari d’una sèrie de persones en una societat que està determinat pel segon gènere que es desenvolupa durant l’adolescència: alfa o beta.

–             El mundo no está preparado de Jessica Mary Best, un dramón d’institut tipus Física o Química, però a l’estatunidenc i amb un bon toc arc de Sant Martí. Millor pinta impossible.

Què culturetes ens hem posat aquest mes eh? Només ens queda desitjar-vos: una feliç i entretinguda lectura!

Sofi Vergara
Psicòloga d’ALAS