Científic que va descobrir hepatitis C diu que ha trobat vacuna per prevenir-la

VANCOUVER. – Michael Houghton, científic que va descobrir l’hepatitis C, ara diu haver trobat una vacuna que ajudaria a prevenir i fins i tot curar-la.

Segons el reportat per Bioresearch Online, l’hepatitis C és més virulenta que el VIH, de manera que ningú tenia confiança en què una vacuna d’aquest tipus pogués ser fabricada.

Houghton, investigador de la Universitat d’Alberta, ha anunciat avui al “Canadà Excellence Research Chairs Summit” a Vancouver, que la seva vacuna funcionaria contra totes les soques conegudes del virus.

Utilitzant una vacuna desenvolupada al seu laboratori i provada en humans, Houghton i el seu company de recerca, John Law, van descobrir que aquesta era capaç de provocar anticossos contra les soques de la malaltia.

Ara cal que es mesuri el nivell d’impacte que tindrà la vacuna en les persones que ja tenen hepatitis C, ja que es creu que serà més efectiva com una mesura de prevenció.

Poden passar entre cinc i set anys abans que la vacuna passi per totes les fases necessàries per als assaigs clínics i rebi l’aprovació de l’Administració de Drogues i Aliments (FDA) dels Estats Units.

FONT: http://www.emol.com/noticias/tecnologia/2012/02/22/527475/cientific …