Campanya Contra la Discriminació

ALAS, Cort i Janssen engeguen una campanya contra la discriminació cap a les persones amb VIH.

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics col·labora amb la campanya informativa, que patrocina Janssen.

La iniciativa s’emmarca dins de les activitats que l’entitat duu a terme per commemorar el 30 aniversari de la seva constitució.

Palma, 6 d’octubre de 2017.- ALAS, l’Associació de Lluita Anti-sida de les Illes Balears, commemora enguany el 30 aniversari de la seva constitució. Una de les activitats que duran a terme és una campanya informativa contra la discriminació cap a les persones amb VIH, en la qual col·labora l’Ajuntament de Palma a través de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics i que patrocina Janssen.

La campanya s’emmarca dins de les activitats que duu a terme ALAS en relació al seu 30 aniversari. S’ha escollit una frase directa per arribar a la ciutadania: “Aquest cartell té el VIH. Posa la teva mà aquí. El teu contacte transmet recolzament, empatia i calidesa. Pots acabar amb la discriminació”.

“Portem 30 anys de lluita i, tot i que s’han donat molts avenços en la matèria més sanitària de la infecció, encara existeix una gran problemàtica social vers al VIH”, ha explicat el coordinador d’Alas, Joan Viver. “L’estigma i la discriminació tenen conseqüències greus sobre les persones que sofreixen aquesta infecció, per això es fa necessari intervenir, no només amb les afectades i afectats, si no també amb la població general, que és la que diposita aquest pes sobre els qui viuen amb el VIH” afegeix.

“Donam suport a la campanya perquè la lluita contra el virus ha d’anar acompanyada d’una lluita contra l’estigma i la discriminació. L’objectiu és clar: conscienciar la ciutadania”, ha afirmat el regidor d’Igualtat, Aligi Molina. Tant Molina com Viver han volgut agrair la participació de Janssen, que ha fet possible aquesta iniciativa.

La campanya es desenvolupa en diferents formats. Així, es pot veure durant aquest octubre a 10 OPIS ubicats a diferents punts de la ciutat, una trassera d’un autobús de la línea 3 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), xarxes socials, cartelleria i una videocampanya que s’estrenarà l’1 de desembre, el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.