Imagina que estàs relaxadament prenent el sol a la platja, observant la gent passar. De sobte, la teva mirada es creua amb una persona que crida la teva atenció. Et regala un somriure mentre s’acosta i, gairebé sense dir paraula, aneu a un lloc més apartat. I, a partir d’aquí, el desig fa la resta. Parlem del cruising.
Què és i qui ho practica?El cruising és una pràctica consistent en mantenir relacions sexuals en llocs públics: boscos, platges, parcs, banys públics… en definitiva, qualsevol lloc discret en el qual ocultar-se pot resultar adequat per a una trobada casual i anònima. Encara que el seu origen s’associa a persones del col·lectiu LGTBIQ+ (sobretot homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes), cada vegada són més les persones heterosexuals que ho practiquen buscant noves experiències.
Quin és el seu origen?Aquesta pràctica va sorgir davant la inseguretat i les dificultats a les quals es van enfrontar les persones del col·lectiu LGBTIQ+ en el passat per a conèixer a altres persones i gaudir de la seva sexualitat, en una època on allò que se sortia de la norma era perseguit i castigat. Això va impulsar l’establiment de llocs apartats on poder relacionar-se i donar curs als desitjos.
On es practica?En l’actualitat, encara que les persones del col·lectiu LGBTIQ+ poden relacionar-se de forma més lliure i existeixen aplicacions per establir trobades sexuals casuals, el cruising continua practicant-se en molts llocs. De fet, existeixen a Internet mapes interactius on buscar zones en les quals fer realitat fantasia sexual. Tan senzill com posar en el cercador la paraula cruising + el destí en el qual t’interessi practicar-lo per a donar amb un d’aquests mapes.
A Balears, per exemple, pots trobar punts calents en algunes platges del nostre arxipèlag.
Com qualsevol cosa en aquesta vida, practicar cruising té els seus plaers i també els seus riscos. A part que mantenir relacions sexuals en segons quines zones està prohibit i pot haver-hi conseqüències si t’enxampen, també s’han donat alguns casos de robatoris o agressions. Per això, aquí van alguns tips per a minimitzar riscos i maximitzar plaers:
– Intenta anar acompanyat/da.
– Tria llocs concorreguts.
– Mantingues net el lloc.
– Comparteix amb algú on aniràs.
– Accepta només begudes o menjar en envasos tancats.
– No portis objectes de valor o molts diners.
– Utilitza aquelles estratègies que et semblin més adequades per a evitar la transmissió d’ITS. Si vols informar-te sobre salut sexual, pots fer ús del nostre servei gratuït de consultes.
– I, el més important, deixa’t emportar, gaudeix i no facis res que no vulguis!
Isabel Capo
Psicòloga i sexòloga d’ALAS