Agraïment per la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma

Mateu Isern, Batle de Palma, entregant la medalla d'or a Joan Lluís Llull, president d'ALAS

Mateu Isern, Batle de Palma, entregant la medalla d’or a Joan Lluís Llull, president d’ALAS

Amb certa sorpresa, vam rebre la notícia de la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma, però de seguida la vam acceptar. Des d’ALAS, creiem que és un reconeixement just als que van deixar les seves darreres forces lluitant pels altres en la nostra associació, és just pels professionals que s’han mantingut donant un servei de qualitat, i ara que ha estat a un punt de desaparèixer, just per tantes persones que venen i que saben que, malgrat els escassos recursos, poden donar resposta a les seves necessitats.

A una ciutat com Palma, ens podem plantejar seriosament el repte de complir l’objectiu d’ONUSIDA, d’arribar al 2020 amb zero transmissions de VIH, amb cap cas de rebuig i estigma per VIH, amb el 90% de la població conscient del seu estat serològic, amb la totalitat de la població infectada amb tractament integral, atenció mèdica i psicosocial, i amb cap mort causada per la Sida.

No són objectius fantasiosos, els tenim a l’abast de la mà, però és necessària la voluntat política, per impulsar campanyes de prevenció efectives, el tractament integral d’afectades i afectats, i la lluita contra l’estigma.

Nosaltres estem decidits a continuar lluitant per aquests objectius, i demanem la col·laboració de les administracions, la vostra col·laboració.

Agraïm als tres grups representats a l’Ajuntament de Palma, PP, PSIB i MES, la distinció i confiem en que sigui el començament d’una nova etapa en la lluita contra el VIH a la nostra Ciutat.

Joan Lluís Llull
President d’ALAS.