Activitats setmana del Dia Mundial de la Sida

Un any més, ALAS s’involucra en el nostre dia referent: 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida.
Per això, et convidam als distints actes que es duran a terme des del dimecres, 27 de novembre fins el diumenge, 1 de desembre.

Ens veiem aquests dies!

ACTIVITATS SETMANA DE 1 DE DESEMBRE DE 2013

 

Dimecres, 27 de novembre

Jornada de proves ràpides a la UIB: SEROIGNORANT? Fes-te la prova del VIH!
Hora:
 De 10:00 a 18:00h
Lloc: UIB (Universitat de les Illes Balears), devora a la llibreria del campus.
Esdeveniment: Jornada Non-Stop de proves ràpides del VIH a la Universitat per a que tots els estudiants i professors que ho desitgin puguin accedir al servei de forma immediata i gratuïta. ALAS recupera una acció que s’ha executat amb èxit durant anys i que la pròpia UIB, un cop més, convida a la ONG a repetir sota la nova iniciativa Campus Saludable.
Aquesta acció pretén recordar als joves que el VIH ens afecta a tots, i que ells són una part molt important en la lluita contra el virus. Per a evidenciar-ho, alumnes voluntaris de 3er i 4t del Grau d’Infermeria estaran col·laborant amb ALAS en la realització del test, ampliant els seus coneixements sobre la infecció.
Mentre els usuaris s’estiguin fent la prova, rebran tota la informació i assessorament necessaris per a resoldre qualsevol dubte o desinformació de forma completament individual i personalitzada. A més, totes aquelles persones que es realitzin el test rebran un lot de preservatius.
Organitza: ALAS i UIB

 

Divendres, 29 de novembre

Conferència: El VIH/SIDA, només una qüestió de salut? El repte dels Drets Humans
Hora:
 19:00h.
Lloc: C/Manuel Sanchís Guarner, 1, Palma. Seu del COPIB (Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears)
Esdeveniment: Conferència oberta a tot el públic sobre Drets Humans i VIH a càrrec de Joan Beltrán de Bes, Responsable de l’Observatori de Dret Humans RedVIH, Barcelona.
Es debatrà sobre la forma en que s’enllacen l’estigma, la discriminació i els Drets Humans, així com també la manera d’afrontar-los fomentant una societat més respectuosa amb els drets de les persones que tenen el VIH.
S’exposarà un esbós del panorama actual dels casos de discriminació per VIH en el nostre entorn. A més, es mostraran algunes experiències interessants per a reduir l’estigma i la discriminació mitjançant campanyes i programes educatius entre altres mètodes. Per a finalitzar, s’emetrà un curtmetratge.
Organitza: ALAS i COPIB

 

Dissabte, 30 de novembre:

Exposició de fotografia: TOTS PER LA SIDA. EXPRESSA’T!
Hora:
 De 10:00h a 18:00h. Lectura del manifest a les 12:00h.
Lloc: Passeig del Born
Esdeveniment: Exposició de fotografia organitzada per Taula per la Sida, la plataforma d’entitats de Balears que uneixen esforços en la lluita contra  del virus del VIH, així com l’estigma i la discriminació del mateix. Té lloc en el centre de Palma com acte commemoratiu del Dia Mundial de la Sida (1 de desembre).
L’exposició Expressa’t! és una selecció dels diferents treballs que han realitzat estudiants de fotografia  amb la intenció de fomentar la participació de la societat en general en la reducció de l’estigma i la discriminació cap a les persones que viuen amb VIH/SIDA en el nostre territori, a través de l’expressió artística d’aquests joves, que mostren la situació a la que es veuen exposades les persones infectades pel virus. A les 12:00h, representants de la plataforma llegiran el manifest pel Dia Mundial de la Sida.
Organitza: Taula per la Sida

 

Recaptació: DARK CRUISING BAR (només permet l’entrada a homes).
Hora:
 De 16:00h a 01:00h.
Lloc: DARK. C/Ticià, 22
Esdeveniment: El local de cruising Dark s’ha solidaritzat amb ALAS i han ofert a l’entidad el 60% del recaptat durant l’horari comprès entre les 16:00h del capvespre i les 01:00h de la matinada. Dark recorda que la donació no la fa el local sinó els clients a través de les consumicions.
Organitza: Dark Cruising Bar

 

Diumenge, 1 de desembre

Xocolatada: UN DOLÇ PER LA VIHDA
Hora:
 18:00h
Lloc: GastroBar K-fé. C/ Joan Miró, 82.
Esdeveniment: Xocolatada a partir de las 18:00h para recaptar fons per la lluita anti-sida. S’oferirà a totes les persones que desitgin apropar-se una tassa de xocolata calenta amb coca per quatre euros. A més, es sortejaran regals mitjançant una tómbola per a recaptar més diners per a l’associació. Es donarà el 50% dels beneficis.

corason